onsdag 24. juli 2013

Lundteigens dilemmaer



Jeg leste med interesse intervjuet med Per Olaf Lundteigen. Han kunne tenke seg å demonstrere for krigen i Afghanistan. Personlig synes jeg den krigen er stor nok, så jeg kunne heller tenke meg å demonstrere mot den. Videre står det at hans bidrag til klimaet blant annet er å fyre med ved. Da er det litt trist at Klima og Forurensningsdirektoratet har utpekt vedfyring som den største kilden til utslipp av svevestøv og et stort miljøproblem (kilde SSB). Grønn Hverdag skriver derfor at kommuner kan få mulighet til å forby vedfyring. 

 Lundteigen ble i sin tid kjent for å hevde at Norge kan bli sjølforsynt med vaskemaskiner, kjøleskap, badekar, barnevogner og stearinlys – selv viser han ikke antydning til å ønske seg norskproduserte traktorer på sin egen gård.

Samme sommer erklærte han også at folk bør se og komme seg opp om morgenen.
- Vi skal skape nye forbilder for ungdommen og respekt for de gode, gamle yrkene. Idealet skal bli å møte opp på jernbanestasjonen eller busstasjonen klokka 06.30 om morran, sa han.
Det gikk ikke så greit da P4 ringte ham opp klokka syv; han måtte vekkes opp før han endelig kom søvndrukken til telefonen. 

Slik er det med så mange på venstresida, de har ett sett med regler for seg selv,
og ett sett for alle oss andre.


Ingen kommentarer: