tirsdag 20. april 2010

Tilbakemelding til regjeringen

Regjeringen Stoltenberg har gått ut i media og fortalt at de ønsker kommunikasjon med vanlige mennesker. De vil ha tilbakemelding på hva slags samfunn folk vil ha, og hva man mener er galt i Norge. Hvis jeg ikke hadde forstått at dette er en massiv PR- og bortforklaringskampanje, ville jeg sagt at prosjektet var patetisk. Er Stoltenberg & Co så fjernt fra befolkningen at de ikke forstår at vi ønsker bedre veier, brukbar kommunikasjon, anstendig hjelp til eldre mennesker og bort med sykehuskøene? Vi ville også satt pris på at fengselskøene ble fjernet uten Storbergets løsning som går ut på bare å slippe ut forbryterne. Det hadde for øvrig vært fint med et skolesystem som vi ikke behøvde å skamme oss over.

Så min tilbakemelding til regjeringen er et sterkt ønske om at AP og SV taper stort ved neste valg, 60 år med sosialdemokrati er nok. Vi andre har ingen vanskeligheter med å se hva som bør rettes opp i samfunnet, selv om Jens Stoltenberg ikke er i stand til det på egen hånd. Jeg vil for øvrig rette en takk til mangeårig pendler Stein Andersen som ga meg ideen til dette innlegget. Han ga NSB-sjefen svar i DT da konsernsjef Einar Enger ønsket å opprette et pendlerforum for å få tilbakemelding om hva pendlerne mener om det norske jernbanesystemet. NSB-sjefen sa: ” For meg er det viktig å vite hvordan pendlerne oppfatter vår leveranse i hverdagen”. Svaret på det spørsmålet kan sammenfattes i to setninger: Vi ønsker at togene skal gå i rute, og vi ønsker at det er tilstrekkelig med vogner til at alle reisende kan få sitteplass. Så enkelt er det; det å lage forum, utredninger, prosjekter og komiteer er et forsøk på å bortforklare og skjule virkeligheten. Eller er det slik at man kan bli sjef i et stort statlig konsern og være så uvitende om hvordan primærtjenesten man leverer faktisk fungerer, da blir ordet patetisk i svakeste laget.

Hvis regjeringen og toppledelsen i statlige foretak etter mange år med massiv kritikk i alle media, fra aviser og kringkasting til Internett og brukeraksjoner, fremdeles ikke har forstått problemene, da bør de finne seg en annen jobb og overlate styringen til noen som er mer kompetente.

Ingen kommentarer: