fredag 4. desember 2009

Ti spørsmål til Arbeiderpartiet

Ap har kommet med ti spørsmål til FrP. Jeg vil gjerne komme med ti enkle klare spørsmål til Arbeiderpartiet:

1. Når kommer det vann i skolenes svømmebasseng? Slik som Stoltenberg lovte før forrige valg – eller blir det resirkulert som nye løfter i årets valgkamp?

2. Kommer dere i det hele tatt til å innfri noen av Soria Moria løftene? Eller blir alle resirkulert som nye løfter i årets valgkamp?

3. Når skal dere avskaffe fattigdom? Tydeligvis ikke fattigdommen (var det en skrivefeil?). Det kunne jo gjøres med et pennestrøk, sa Stoltenbergs finansminister. Blir det løftet resirkulert i årets valgkamp?

4. Når skal dere innfri Gro Harlem Brundtlands velgergarantier? Hun satte jo opp tyve punkter som var så viktige at de ikke bare var valgløfter, men valggarantier. Hittil har dere bare oppfylt ett av de tyve punktene.
Blir de nitten andre resirkulert i årets valgkamp?

5. Hvor blir det av skolefrokosten? Blir også det løftet resirkulert i årets ....

6. Hvordan går det med barnehagedekningen når dere går til krig mot private løsninger? Blir løftet om full barnehagedekning også resirkulert i ....

7. Hvorfor har dere forlatt løftet om maksimalpris i barnehagene? Blir løftet om 1750 kroner per barn resirkulert ....

8. Når skal dere utvide skoleuken på barnetrinnet til 28 timer? Blir også det løftet ....

9. Hvorfor er ikke fødselspermisjonen 12 måneder slik som dere lovet. Blir også det ....

10. Nesten hver gang Stoltenberg taler offentlig forteller han at nye tusener er ansatt i offentlig virksomhet; når er dere fornøyd? Blir det først når vi ikke har privat virksomhet igjen her i Norge i det hele tatt?

11. Hele regjeringen vil ha høyere skatter, avgifter og offentlig forbruk; blir dere ikke fornøyd før alle pengene går inn til staten, og vi kun får utbetalt lommepenger?

12. Hvorfor kan vi ikke bruke private sykehus (som har ledig kapasitet) for å hjelpe syke mennesker i stedet for at de skal stå i kø for å vente på at det blir ledig på en offentlig institusjon. Det er dessverre eksempler på at folk har dødd eller blitt blinde i de særnorske helsekøene.

13. Hvorfor skal private skoler strupes når det viser seg at de er mest effektive og leverer de beste resultatene?

14. Nå er arbeidsledigheten på full fart oppover, hvorfor kan dere ikke avskaffe den særnorske arbeidsgiveravgiften? Hvorfor skal bedrifter som ansetter folk straffes med en egen avgift?

Opps, det ble visst mer enn ti spørsmål, men egentlig er det ingen grense for hvor lenge man kan fortsette å stille spørsmål ved Arbeiderpartiets brutte løfter, tro på at alt skal drives av det offentlige og dets krig mot alt som heter privat virksomhet her i landet.

Ingen kommentarer: