onsdag 13. august 2014

Israel og de riktige proporsjoner



Jeg har fått mye kjeft etter at jeg skrev at Israel må ha rett til å beskytte sine innbyggere mot terrorister. Mye av kritikken går på at Israel bruker mye sterkere krefter enn sin motpart. Palestinerne har bare noen stakkars raketter, selvmordsbombere og kidnappere, mens Israel har en profesjonell hær med bombefly, panservogner og droner. Jeg undres på om disse kritikerne mener at lik styrke fra begge parter bare skal gjelde jøder, eller om det også skal være slik her i Norge? Da for eksempel Behring Breivik gikk amok, skulle politiet bare sendt ut en politikonstabel for å arrestere ham – han var jo bare en mann og hadde ikke en sjanse når vi sendte hele beredskapstroppen mot ham. Eller hvis tre forbrytere raner en gullsmedbutikk og en av dem har en pistol, skal da bare en av de tre politifolkene som sendes avgårde være bevæpnet? De fleste vil innse hvor meningsløst dette er, men når det gjelder Israel så skal de altså ikke få lov til å bruke de midlene de har til rådighet for å forsvare seg mot terrorangrep.

Israel har vært tålmodig i årevis og hvis problemet kunne vært løst med forhandlinger, så kunne FN ryddet opp; men Hamas retter seg ikke etter FN. Hamas har brutt alle våpenhvilene, ofte ved at de så en mulighet til å drepe eller kidnappe jøder, og de brydde seg ingenting om represaliene som deretter ville ramme deres egen befolkning. Rakettene mot Israel avskytes fra skoler og sykehus; skal man kunne ødelegge rakettrampene, så er det dette som blir målene. Kyniske ledere spekulerer i at sivilbefolkningens ofre skaper sympati i vesten. La meg minne om at lederne i Hamas lever et luksusliv i Qatar og har ingen skrupler med å ofre palestinerne som bor på Gaza. Hamas ønsker ikke fred, de har programfestet at Israel skal utraderes.

Man kan ikke kollektivt avstraffe palestinerne fordi det er terrorister blant dem, sier Kåre Willoch. Jo, man kan faktisk det, på samme måte som innbyggerne i Tyskland ble kollektivt straffet fordi de valgte Hitler til Rikskansler. Palestinerne har valgt Hamas som ledere, og galluper fra Gaza viser at flertallet støtter Hamas sine bestrebelser på å drepe jøder, ellers har Hamas bare støtte blant godtroende her i vest. De muslimske landene gir dem ingenting, og nabolandet Egypt er livredd for at Hamas skal få virkelig makt.


Ingen kommentarer: