fredag 2. august 2013

Fjordparken



Fjordparken langs Drammenselva er blitt et flott område. I sommer har det vært trivelig å ta en spasertur langs elva og riktig nyte den fine beplantningen, utsmykningen og stiene – rent og pent er det over alt. Det vil si; helt til man passerte Nøstebekken og kommer inn i Lier. Etter bare ett år så er forfallet merkbart; dette er et område som det har kostet ganske mange penger å opparbeide, og nå flyter det av søppel. Det som kunne vært en koselig sandstrand er fylt opp med drivved. Buskene står igjen som noen brune kvister og bedene er overgrodd med ugress. Det som kunne vært en hyggelig spasertur er blitt en trist opplevelse. 

Lier er den kommunen som ville bruke flere hundre millioner kroner på et kulturhus uten å ane hva det skulle bruke det til, vi får prise oss lykkelig for at vi slapp. Hvordan skulle kommunen klare å vedlikeholde et kulturhus når de ikke engang klarer å klippe en gressplen og stelle noen busker. Det virker som om ambisjonene er større enn evnen i lille Lier kommune; er det muligens blitt for mange sjefer, for mange som vokter sitt revir og for få som faktisk er ute og gjør noe. 

Tilbake til Fjordparken i Lier; det er meningsløst å bruke så mye penger på et flott anlegg og så bare la det forfalle. Mulig at onde tunger har rett, enten må slike små kommuner holdes i ørene av staten, eller de må slås sammen til større profesjonelle enheter.


Ingen kommentarer: