onsdag 8. oktober 2014

Hva har gått galt?



Mange mente etter 22. juli tragedien at drapsmannen aldri kom til å bli sluppet ut. De har rett og slett ikke kunnskap om hvordan rettsvesenet fungerer her i Norge, slik er det ikke. Rettsvesenet er basert på at folk skal rehabiliteres – ikke straffes Når Behring Breivik har sonet minstetiden på 10 år, kan han begjære seg prøveløslatt. Hvis kommisjonen mener at han ikke kommer til å være noen fare i fremtiden, så skal han løslates. Erfaringene fra tidligere løslatelser er dessverre ikke de beste, mange forbrytere setter straks i gang med narkotikasalg, ran, voldtekt og drap når de har sluppet ut; enten fordi det er det eneste livet de kjenner, eller fordi de rett og slett liker det.

Virkeligheten er faktisk enda verre. En mann som drepte sin mor ble idømt 12 års fengsel for overlagt drap. Nå er konklusjonen at han var psykotisk i det øyeblikket han skjøt, og han er derfor blitt tilkjent en erstatning på trekvart million kroner. Dette er han imidlertid ikke fornøyd med, og han har nå gått til Oslo tingrett med et krav på ti millioner. Det er tydeligvis ikke noen mangler ved denne psykotiske personens forretningssans eller grådighet.

Halvparten av norske psykiatrikere mener at også Breivik var psykotisk. Det betyr at hvis denne diagnosen får gjennomslag, skal også vår mest kjente terrorist løslates med en gavepakke på millioner av kroner. Er våre lovgivende myndigheter riktig vel bevart?

Ingen kommentarer: